A csicseriborsó, bár nagyon finom és ezerféleképpen elkészíthető, több órás áztatás és hosszas főzés után lesz ehető. Így néha gyors megoldásként a konzervet választom, ami bár nem olyan egészséges mintha magam áztatnám és főzögetném, de legalább percek alatt összedobható, és még mindig jobb, mint például egy gyorséttermi hamburger. ;-)
Hozzávalók:
- 1 doboz csicseriborsó konzerv (40 dkg)
- 4 szál sárgarépa
- 3 dl tejföl
- 1 dl tej
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál szárított lestyán
- 2 kávéskanál szárított csombor
- 1 teáskanál natúr ételízesítő (só- és adalékszermentes, kizárólag szárított növényekből készült)
- só, őrölt fehérbors
Elkészítés:
- A sárgarépát megtisztítottam, feldaraboltam, majd egy kevés tejet aláöntve fedő alatt megpároltam. Amikor felforrt sóztam, borsoztam, hozzáadtam a zúzott fokhagymát és szórtam bele egy kevés natúr ételízesítőt.
- Miután a répa megpárolódott beleöntöttem a csicseriborsókonzervet, fűszereztem lestyánnal és csomborral, majd belekevertem a tejfölt. Kb. egy-két perc forralás után tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése