Egyszerű és gyors zöldborsófőzelék paprikásan, kivételesen konzerv borsóból. Egyébként fagyasztottból szoktam, de ez egy sietős esti főzés eredménye, és így percek alatt elkészült. Még mindig jobb, mint az ilyen-olyan kifőzdés választék, vagy a zsemle a sarki boltból... Különben is, konzerv ide vagy oda, kifejezetten finom lett. :-)
Hozzávalók:
- zöldborsó konzerv
- kevés olívaolaj
- kevés liszt
- őrölt pirospaprika
- tejföl
- tej
- őrölt fehérbors
- petrezselyem (fagyasztott)
Elkészítés:
- A borsót a levével együtt egy fazékba öntöttem és melegíteni kezdtem.
- Az olajból, lisztből, pirospaprikából, tejfölből és tejből rántást készítettem, majd a forrásban lévő borsóhoz öntöttem. Adtam hozzá őrölt fehérborsot (sót és cukrot nem, mert a konzervben van), és kevergetve egy-két percig forraltam. Végül egy kevés aprított petrezselyemmel ízesítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése