"Mindentbele" káposztaleves biozöldségekből, durumlisztes-pirospaprikás-joghurtos rántással sűrítve. A hozzávalók felaprítása után szembesültem azzal, hogy ezt bizony csak "kondérban" tudom megfőzni, akkora adag lesz. Szóval ha valakinek káposztalevesre szottyan kedve, nyugodtan lehet felezni az alábbi adagot.
Hozzávalók:
- 2 db vöröshagyma
- egy kevés szőlőmagolaj
- 1 fej káposzta
- 4-5 db burgonya
- 5 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyemgyökér
- 1 szál pasztinák
- 2 db kisebb zellergumó
- 5-6 db csicsóka
- 6 gerezd fokhagyma
- só, őrölt fehérbors, őrölt köménymag
- durumliszt
- őrölt pirospaprika
- joghurt
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítottam és felaprítottam.
- Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés szőlőmagolajon megfonnyasztottam, majd rászórtam a felaprított zöldségeket és folyamatos keverés melett pár percig pirítottam. Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam, szórtam rá egy kevés őrölt köménymagot, majd vizet öntöttem alá és fedő alatt megpároltam.
- Kevés olajból, durumlisztből, őrölt pirospaprikából és joghurtból rántást készítettem, és besűrítettem vele a kész levest. Egy-két perc forralás után tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése