2011. február 7., hétfő

Vöröskáposztás tészta

 
  
A hagyományos cvekedli rendhagyó, színes változata. Bár nem intenzív káposzta-ízű, de finom. Őrölt borssal és kevés nádcukorral megszórva az igazi.
 
Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej vöröskáposzta (kb. 80 dkg)
  • 40 dkg lebbencstészta
  • olívaolaj
  • só, őrölt fehérbors
  • nádcukor
  
Elkészítés:
  • A káposztát megmostam, késsel felaprítottam, majd kevés olívaolajon megdinszteltem. Amikor elkezdett puhulni szórtam rá egy kevés nádcukrot, sót és őrölt fehérborsot, majd fedő alatt megpároltam.
  • A tásztát kifőztem és a megpárolódott káposztával összekevertem. Frissen őrölt fehérborssal és kevés nádcukorral megszórva tálaltam.
    

1 megjegyzés: