Imádjuk a fokhagymás-fűszeres paradicsomszószt, igen gyakran kerül nálunk terítékre durumtésztával, sajttal megszórva. Hogy ne legyen unalmas, most húsos verzióban készült.
Hozzávalók:
- csirkecombfilé
- vöröshagyma
- fokhagyma
- olívaolaj
- bazsalikom
- só, őrölt fehérbors, kevés cukor
- passzírozott paradicsom (üveges, olasz)
Elkészítés:
- A filézett csirkecombokat megmostam, majd csíkokra vágtam.
- Az apróra kockázott vöröshagymát kevés olívaolajon megfonnyasztottam, majd rászórtam a húst és fehéredésig sütöttem.
- Sóztam, borsoztam, adtam hozzá zúzott fokhagymát (nem sajnáltam), megszórtam szárított bazsalikommal, pici vizet öntöttem alá és fedő alatt párolni kezdtem.
- Amikor a hús félig megpárolódott hozzáöntöttem a passzírozott paradicsomot és fedő alatt készre pároltam.
- Mielőtt levettem a tűzhelyről tettem bele még egy kevés zúzott fokhagymát és bazsalikomot. Kifőtt durumtésztára szedve tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése