Csak azért írhatom, hogy tavaszi zöldborsóleves mert tavasz van, de a borsó még bizony tavalyi, mert a fagyasztóból került elő. No de ha eljön a borsószezon, egy ideig borsót eszünk majd borsóval, és természetesen csakis frisset.
Hozzávalók:
- vöröshagyma
- fokhagyma
- olívaolaj
- zöldborsó (fagyasztott)
- sárgarépa
- petrezselyemgyökér
- karalábé
- friss petrezselyemzöld
- tojás és liszt a nokedlihez
- só, őrölt fehérbors
Elkészítés:
- A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a karalábét megpucoltam, megmostam és felkarikáztam illetve daraboltam.
- Az apróra kockázott vöröshagymát kevés olívaolajon megfonnyasztottam, majd rászórtam a zöldségeket és folyamatosan kevergetve jól átsütöttem. Adtam hozzá egy kevés zúzott fokhagymát, sózta, borsoztam, felöntöttem vízzel és fedő alatt párolni kezdtem. Amikor a víz felforrt, beleszórtam a zöldborsót és készre pároltam.
- Tojásból, és annyi lisztből, hogy közepesen lágy tésztát kapjak galuskát kevertem, pici sóval ízesítettem. A galuskatésztát a kész levesbe szaggattam, egy-két percig főztem, majd apróra vágott friss petrezselyemzölddel ízesítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése