Apukám születésnapjára készült ez a savanykás, rózsaszínű torta, ami bár külsőleg nem tűnt épp cukrászremeknek, de az íze osztatlan sikert aratott.
A piskótát a mogyoró tortánál leírtak szerint készítettem annyi különbséggel, hogy a liszt fele sima fehérliszt, a másik fele pedig durumliszt volt. A durumliszttől masszív, tömör, kifejezetten markáns ízű lett a piskóta; ezt spékeltem meg pikáns tejszínes-mascarponés-gyümölcsös krémmel.
A piskótát a mogyoró tortánál leírtak szerint készítettem annyi különbséggel, hogy a liszt fele sima fehérliszt, a másik fele pedig durumliszt volt. A durumliszttől masszív, tömör, kifejezetten markáns ízű lett a piskóta; ezt spékeltem meg pikáns tejszínes-mascarponés-gyümölcsös krémmel.
A krém hozzávalói:
- 25 dkg szeder (fagyasztott)
- 25 dkg málna (fagyasztott)
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- 2 csomag zselatinfix
- porcukor (csak minimális)
A krém elkészítése:
- A kiolvadt gyümölcsből néhány darabot félretettem a díszítéshez, a többit villával pépesre törtem.
- A gyümölcspéphez hozzáadtam a mascarponét, egy kevés porcukrot, majd simára kevertem.
- A behűtött habtejszínt gépi habverővel keverni kezdtem, majd amikor már félkemény volt, folyamatos keverés közben hozzáadtam a zselatinfixet és keményre vertem.
- A tejszínhabot a mascarponés gyümölcshöz adtam és összekevertem, majd néhány órára a hűtőbe tettem szilárdulni.
- A megszilárdult krémmel megkentem a piskótát (mivel a krém kicsit lágy lett, a piskóta oldalát nem kentem be), a tetejét pedig egész gyümölcsökkel díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése