Magyaros rizseshús egy kis sárgarépával megspékelve.
Hozzávalók:
- csirkemellfilé
- vöröshagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- só, örölt fehérbors
- őrölt pirospaprika
- olívaolaj
- rizs
Elkészítés:
- Az apróra kockázott vöröshagymát kevés olívaolajon megfonnyasztottam, majd rászórtam a kockázott csirkemellet és fehéredésig sütöttem.
- Sóztam, borsoztam, adtam hozzá zúzott fokhagymát, megszórtam őrölt pirospaprikával és összekevertem. Egy kevés vizet öntöttem alá és fedő alatt párolni kezdtem.
- Amikor a hús félig elkészült, tisztított, karikára vágott sárgarépát adtam hozzá, szórtam bele rizst, vízzel felöntöttem hogy bőven ellepte, és fedő alatt alacsony hőmérsékleten (villanytűzhely legkisebb fokozatán) főztem, míg a rizs az összes vizet magába szívta.
- Végül még egy pici vizet öntöttem rá, és kb. fél órát fedő alatt hagytam puhulni tálalás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése