Imádom a spenótot, és szerencsére az utóbbi időben a férjem is megeszi, ha nem tömény zöld-trutyis főzelék formában kerül az asztalra. Szerencsére a főzeléken kívül még számtalan módon lehet felhasználni a parajt, most például zöld nokedli készült belőle, amit fokhagymás tejföllel tálaltam.
Hozzávalók:
- 40 dkg fagyasztott leveles spenót (nem püré)
- kb. 45 dkg liszt (fele fehérliszt, fele durumliszt)
- 3 egész tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- kb. 1 teáskanál só
- szerecsendió frissen reszelve
Elkészítés:
- A parajt kiolvasztottam (mivel már eleve aprított volt, így nem kellett a vagdalással foglalkozni), beleszórtam a lisztet és elkavartam.
- Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam és reszeltem bele szerecsendiót. A tojásokat és a tejfölt is hozzáadtam majd elkevertem.
- Forrásban lévő vízbe szaggattam, majd amikor a kész nokedli feljött a víz tetejére leszűrtem. Fokhagymás tejföllel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése