Hideg saláta teljes kiőrlésű tésztából, fehér spárgával és zöldborsóval turbózva, tartármártással nyakonöntve. Kánikulában jól jön, ha főtt, de mégsem forró falatra vágyunk - tartármártás helyett akár joghurttal, vagy mustáros tejföllel leöntve. S bár még nincs igazán nyári meleg, de azért nem árt idejében begyakarolni a saláták gyors összedobását. :-)
Hozzávalók:
- teljes kiőrlésű tészta
- fehér spárga
- zöldborsó (fagyasztott)
- tejföl
- mustár
- majonéz
- só, őrölt bors
- kevés cukor
- citromlé frissen facsarva
Elkészítés:
- A tésztát enyhén sós vízben kifőztem majd félretettem hűlni.
- A spárgát megpucoltam, alsó részéből levágtam pár centit, megtisztítottam, kb. 2 cm-es darabokra vágtam és rövid ideig pároltam.
- A zöldborsót szintén megpároltam.
- Tartármártást kevertem (tejföl + majonéz + mustár + pici citromlé + kevés cukor + só + őrölt bors), majd ráöntöttem a tésztára. Rászórtam a borsót és a spárgát és óvatosan összeforgattam.
- Tálalás előtt hűtőszekrényben érleltem néhány órát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése