2011. szeptember 19., hétfő

Tejfölös-petrezselymes karalábéleves

    
  
Kellemesen édeskés ízű tejfölös-petrezselymes leves zsenge karalábéból. Hogy ne legyen egyhangú, egy kis sárgarépa és petrezselyemgyökér is került bele.
   
Hozzávalók:
  • 4 db karalábé
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db fehér hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés vaj
  • 2 dl tej
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • só, őrölt bors
  • 2 teáskanál bio ételízesítő (só-, és adalékszermentes)
  • petrezselyemzöld
  
Elkészítés:
  • A fehér hagymát megpucoltam, megmostam, apróra kockáztam, majd egy kevés vajjal egy nagy edénybe tettem.
  • A karalábét, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megpucoltam, megtisztítottam, majd felaprítottam.
  • A hagymát a vajon megfonnyasztottam, majd rászórtam a zöldségeket és összekevertem. Gyakori kevergetés mellett megdinszteltem, majd adtam hozzá zúzott fokhagymát, őröltem bele borsot, megsóztam, és szórtam bele bio ételízesítőt. Felöntöttem vízzel és egy kevés tejjel, és fedő alatt megpároltam.
  • Amikor a zöldségek megpárolódtak, a levest kevés lisztből és tejfölből készített habarással besűrítettem. Pár percig forraltam, végül apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítettem.
     

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta a karalábélevesed. Ha van kedved, nézd meg az enyémet is.

    VálaszTörlés
  2. Köszi! A Te levesed is nagyon jól néz ki, biztosan nagyon finom lehet csirkemájjal, jó ötlet!

    VálaszTörlés
  3. A legjobbkor láttam meg a receptet,itt árválkodott egy karalábém.A leves isteni finom lett.

    VálaszTörlés
  4. No akkor most mindenhol karalábé szezon van. :-)

    VálaszTörlés