2012. december 5., szerda

Spenótos-baconos tészta

  
      
     

Hozzávalók:
   
  • bacon szalonna
  • friss leveles spenót
  • fejszín
  • tejföl
  • fokhagyma
  • kevés liszt
  • szerecsendió
  • só, bors
       
Elkészítés:
    
  • A spenótot alaposan átmostam, majd csíkokra vágtam.
  • A kockázott bacont megpirítottam.
  • A pirított baconre szórtam a spenótot, megfonnyasztottam, adtam hozzá zúzott fokhagymát (jó sokat), sóztam, borsoztam, majd fedő alatt kb. 5-10 percig pároltam.
  • Öntöttem hozzá tejszínt, majd egy kevés liszttel kikevert tejföllel sűrítettem. Reszeltem bele szerecsendiót, majd egy-két perc forralás után a kifőtt tésztára szedve tálaltam.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése