Ezeket a csigákat még évekkel ezelőtt sütöttem, jóval a blog indulása előtt, csak most találtam meg a fényképeket és a receptet. A recept a mindmegette.hu-ról származik, ide kattintva érhető el.
Nagyon finom, jó kakaós és foszlós.
- 40 dkg liszt
- 2 db tojás sárgája
- 5 dkg élesztő + 2,5 dl langyos tej + pici cukor
- 4 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 1 csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 14 dkg porcukor + 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 5-6 púpos teáskanál kakaó
Hozzávalók a kenéshez-locsoláshoz:
- 1 db tojás sárgája a locsoláshoz
- 2 dl habtejszín + 5 dkg cukor a locsoláshoz
Elkészítés:
- Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttattam.
- A tészta hozzávalóit a felfutott élesztővel összegyúrtam, kézzel dagaszttottam, majd letakarva kb. 45 percig meleg helyen kelesztettem.
- Amikor a tészta megkelt, ujjnyi vastagra nyújtottam, négyzet alakúra.
- A tésztát megkentem a töltelékkel, feltekertem, majd éles késsel kb. 3 cm széles karikákra vágtam.
- A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorjáztam egymástól kb. 2 cm távolságra. A csigák tetejét megkentem tojássárgájával, majd kb. fél órát meleg helyen hagytam, hogy a tepsiben még keljenek.
- A tepsit kb. 170 fokra előmelegített sütőbe tettem. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoltam 2 dl langyos cukros tejszínnel, és még kb. 5-10 percet sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése