2013. március 8., péntek

Túrós csusza

   
  
Egyszerű, hagyományos magyar étel, mondhatnám azt is, hogy parasztos. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, de nem épp kalóriaszegény, és ráadásul igencsak eteti magát, nem könnyű abbahagyni a falatozást. Vagyis jól csúszik. :-)
  
Mint sok más fogást, ezt is mindenki másként csinálja, szerintem viszont csakis megsütve, és brutálisan sok tejföllel az igazi. A kifőtt tésztára rászórt szalonna és túró nekem nem túrós csusza, csak az összesütés által válik azzá. :-) De hát ízlések és pofonok, mindenki másként szereti, a férjem például cukorral megszórva eszi.
 
Hozzávalók:
  • 1,5 zacskó (75 dkg) száraztészta ("fodros nagykocka")
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 9-10 dl tejföl
Elkészítés:
  • A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd egy nagy hőálló üvegedénybe tesszük. (Tepsiben is süthetjük.)
  • A kockázott szalonnát megpirítjuk, majd a kisült zsiradékkal együtt ráöntjük a tésztára. Hozzáadjuk a túrót, ráöntjük a tejfölt, és az egészet alaposan összekeverjük.
  • Kb. 180 fokos sütőben fedő alatt addig sütjük, míg pirulni kezd a teteje.
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése