2015. január 11., vasárnap

Minestrone

 
   
 
Nagy kedvencem a minestrone. Ez a tartalmas, savanykás-paradicsomos olasz zöldségleves olyan dús, hogy egytálételként is megállja a helyét. Minél többféle zöldség kerül bele, annál finomabb - ahány ház, annyi minestrone. Ami mindig állandó, az a friss, vagy jobb híján konzerv (esetleg fagyasztott) zöldségek, a paradicsom, az olívaolaj és persze a bazsalikom. Nálam most így készült:
   
  
Hozzávalók:
  
  • 1 db póréhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db zeller
  • 40 dkg kelbimbó
  • 40 dkg brokkoli
  • 1 doboz vörösbabkonzerv (kb. 30 dkg)
  • 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
  • 30 dkg sűrített paradicsom (konzerv)
  • 4 dl paradicsomlé
  • kb. 15 dkg durum spagetti
  • olívaolaj
  • szárított bazsalikom
  • őrölt fehérbors, só ízlés szerint
 
Elkészítés:
  
  • A zöldségeket megtisztítottam, a hámoznivalókat meghámoztam, amit kellett, daraboltam, karikáztam.
  • A karikára vágott póréhagymát és az apróra kockázott vöröshagymát kevés olívaolajon megfonnyasztottam, majd rászórtam a zöldségeket a babkonzerv kivételével. Kicsit átpirítottam, majd hozzáadtam a paradicsomkonzervet, a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet. Sóztam, borsoztam, szórtam bele bazsalikomot, vízzel felöntöttem, és fedő alatt megpároltam.
  • A főzés vége felé beleöntöttem a babkonzervet levével együtt, és belefőztem a spagettit.
  • Tálalás előtt egy kicsit még fűszereztem, és pótoltam az elfőtt vizet. Egy-két perc forralás után tálaltam.
   
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése