2018. január 29., hétfő

Zöldborsós pulykamáj bulgurral

 
 
 
Hozzávalók:
 

  • 1 kg pulykamáj
  • 5 db közepes méretű vöröshagyma
  • kókuszzsír
  • 1 egész fej fokhagyma
  • 60 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
  • 25 dkg bulgur
  • 2 dl száraz fehérbor
  • szárított zöldségek
  • majoránna
  • borsikafű
  • petrezselyem
  • frissen őrölt tarkabors
  

Elkészítés:
  

  • A bulgurt pici kókuszzsíron megpirítottam, majd felöntöttem kb. kétszeres mennyiségű vízzel. Ízesítettem sóval, borssal, került bele petrezselyem és szárított zöldség. Fedő alatt kb. 10-15 percig pároltam alacsony hőfokon.
  • A bulgurhoz hozzáadtam a zöldborsót, és fedő alatt összepároltam.
  • A májat megtisztítottam és csíkokra vágtam.
  • A vöröshagymát laskára vágtam, majd kókuszzsíron megdinszteltem.
  • A vöröshagymára szórtam a májat, majd addig sütöttem, míg minden oldala sötét színű lett.
  • Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, borsoztam, került bele jó sok majoránna és borsikafű, száraz fehérbor, majd fedő alatt kb. 15 perc alatt alacsony hőfokon puhára pároltam. Több nem kell a májnak, különben megkeményedhet. Negyed óra alatt tökéletesen átfő.
  • A zöldborsós bulgurt a hagymás májhoz öntöttem, levettem a tűzhelyről, összekevertem, kicsit megsóztam, és kb. 5-10 percig még lefedve hagytam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése