Hozzávalók:
- 1 kg pulykamáj
- 5 db közepes méretű vöröshagyma
- kókuszzsír
- 1 egész fej fokhagyma
- 60 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
- 25 dkg bulgur
- 2 dl száraz fehérbor
- szárított zöldségek
- majoránna
- borsikafű
- petrezselyem
- só
- frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
- A bulgurt pici kókuszzsíron megpirítottam, majd felöntöttem kb. kétszeres mennyiségű vízzel. Ízesítettem sóval, borssal, került bele petrezselyem és szárított zöldség. Fedő alatt kb. 10-15 percig pároltam alacsony hőfokon.
- A bulgurhoz hozzáadtam a zöldborsót, és fedő alatt összepároltam.
- A májat megtisztítottam és csíkokra vágtam.
- A vöröshagymát laskára vágtam, majd kókuszzsíron megdinszteltem.
- A vöröshagymára szórtam a májat, majd addig sütöttem, míg minden oldala sötét színű lett.
- Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, borsoztam, került bele jó sok majoránna és borsikafű, száraz fehérbor, majd fedő alatt kb. 15 perc alatt alacsony hőfokon puhára pároltam. Több nem kell a májnak, különben megkeményedhet. Negyed óra alatt tökéletesen átfő.
- A zöldborsós bulgurt a hagymás májhoz öntöttem, levettem a tűzhelyről, összekevertem, kicsit megsóztam, és kb. 5-10 percig még lefedve hagytam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése