Szuper házi rágcsa. Gyorsan elkészíthető, egyszerű recept, minimál hozzávalókból. Jól lezárt dobozban nem puhult meg, másnap is ropogós volt. Az eredeti receptet a "Szellem a fazékban" blogban találtam, annyit módosítottam rajta, hogy sima liszt helyett a jól bevált zabpehelylisztből sütöttem.
Hozzávalók:
- 16 dkg zabpehelyliszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0,5 kávéskanál só
- 8 ml víz
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
- A lisztben elkevertem a sót és a sütőport.
- Hozzáadtam a vizet és tésztává gyúrtam.
- Kézzel rudakat sodortam, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorjáztam. Ízesítésként megszórtam szárított rozmaringgal.
- 180 fokon sütöttem míg aranybarna lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése