2019. január 20., vasárnap

Cukormentes túrós zabpelyhes torta



Volt itthon egy csomó túró és görög joghurt, és maradt még bio citrom is, egy kicsit túlvásároltam magam. Ez már önmagában is túrós sütiért kiáltott, muszáj volt összedobnom valamit, nehogy megromoljon a sok finom alapanyag.
A neten keresgélve akadtam egy jó kis receptre, amit természetesen jó szokásomhoz híven megvariáltam és átalakítottam az épp készleten lévő alapanyagoknak megfelelően, no meg a saját ízlésem szerint.
A végeredmény egy isteni finom, illatos, cukormentes túrótorta lett, vagy lepény, amit csak pár percig tartott összerakni. 
  
Az alább mennyiséget egy 28 cm-es kapcsos tortaformában sütöttem.
   

Hozzávalók:
  • 95 dkg zsírszegény túró (ebből 50 dkg cottage cheese, 45 dkg rögös túró)
  • 8 db tojás
  • 10 evőkanál natúr görög joghurt
  • 25 dkg aprószemű zabpehely
  • 1 púpos teáskanál sütőpor
  • 4 evőkanál eritrit
  • 1 kávéskanál vaníliaőrlemény
  • 6 dkg aszalt szilva apróra vagdalva
  • 1 egész bio citrom reszelt héja
   
Elkészítés:
  • A túrót egy nagy tálban villával összetörtem. Hozzáadtam a joghurtot, a reszelt citromhéjat, az eritritet, a vaníliát és az aszalt szilvát, majd elkevertem.
  • A tojásokat egy tálban villával kissé felvertem, majd a túróhoz kevertem.
  • A zabpehelyben elkevertem a sütőport, majd a túrós masszához kevertem.
  • 15 percig pihentettem a masszát, hogy a zabpehely kellőképp megszívja magát.
  • A tortaformát vékonyan kikentem kókuszzsírral,  meghintettem kevés zabpehelyliszttel.
  • A masszát a formába öntöttem, elsimítottam, majd 165 fokra előmelegített sütőben kb. 55 percig sütöttem, míg a teteje szépen megpirult.
  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése