Első próbálkozásom a kínai ízvilággal igazán finom lett. Adalékszermentes, pikáns, fűszeres, kicsit csípős, illatos, és mindezt szénhidrátszegényen.
Igaz wokban lenne az igazi, de elektromos tűzhelyen nem igazán működik, úgyhogy maradt a teflon serpenyő, így is jól meg lehetett sütni.
Remek szójaszószt szereztem be, nincs benne semmi adalék, se cukor, és nagyon finom. Az üvegtészta már nehezebb volt, mert a legtöbb helyen kukoricakeményítőből vagy vegyítve borsókeményítőből készült. Végül egy ázsiai fűszeres boltban találtam az igazira, ami csak mungóbab keményítőből készült.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 csapott evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál szójaszósz
- 4 evőkanál száraz rozé
- negyed bio citrom frissen facsart leve
- 1 púpos teáskanál kínai ötfűszer keverék
- chili ízlés szerint
- 4 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt tarkabors
- 3 db közepes méretű sárgarépa
- 4 db kelkáposztalevél
- 40 gramm üvegtészta
- + még szójaszósz a sütés végén ízlés szerint
- sózni egyáltalán nem kell, a szójaszósz sós, annyi bőven elég
Elkészítés:
- A megolvasztott kókuszzsírt és 2 evőkanál szójaszószt, 4 evőkanál száraz rozét, a citrom levét, a kínai ötfűszert, chilit és 1 gerezd zúzott fokhagymát összekevertem.
- A csirkét csíkokra vágtam, és egy tapadásmentes serpenyőben a szójaszószos páccal elkevertem.
- Míg a csirke pácolódott, a répát és a kelkáposztaleveleket vékony csíkokra vágtam.
- Az üvegtésztát felforralt vízzel leöntöttem, és fedő alatt tíz percig hagytam ázni, majd leszűrtem.
- A csirkét magas hőfokon átsütöttem. Közben le is fedtem az edényt, és kb. 15-20 percig sütöttem, többször átkeverve, és hogy nehogy leragadjon, közben pici vizet és rozét is önöttem alá.
- Végül rászórtam a zöldségeket, 3 gerezd zúzott fokhagymát és frissen őrölt tarkaborsot, és pár percig magas hőfokon sütöttem. Nem kell sokáig, hogy a zöldség félig roppanós maradjon.
- Végül hozzáadtam a leszűrt üvegtésztát, öntöttem még rá szójaszószt, és egy-két perc alatt összepirítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése