Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- kb. fél evőkanálnyi kókuszzsír
- pici száraz rozé és száraz vörösbor
- 1 db sárgarépa
- néhány kelkáposzta levél
- kelbimbó (nem mértem pontosan, kb. két nagy maréknyi lehetett)
- 1 doboz konzerv kukorica
- 1 doboz passzírozott paradicsom
- 8 gerezd fokhagyma
- bazsalikom
- Provance-i fűszerkeverék
- só
- frissen őrölt tarkabors és szegfűbors
- 1 bögre bulgur + két és fél bögre víz + lestyán + őrölt tarkabors + só
Elkészítés:
- A húst csíkokra vágtam, és kevés kókuszzsíron fehéredésig sütöttem. Sóztam, borsoztam, adtam hozzá 4 gerezd zúzott fokhagymát, provance-i fűszerkeveréket, öntöttem alá kevés száraz rozét és pici vizet, és fedő alatt párolni kezdtem. Párolás közben az elfőtt levet pici száraz vörösbor és víz keverékével pótoltam.
- Míg a hús főtt, a bulgurt két és félszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem, sóztam, borsoztam, adtam hozzá szárított lestyánt, és fedő alatt alacsony hőfokon addig főztem, míg az összes vizet beszívta. (Kb. 10-15 perc.)
- A kelkáposztát csíkokra vágtam, a kelbimbót felnégyeltem, a répát kockáztam.
- Amikor a hús félig megfőtt, a zöldségeket rászórtam a húsra és tovább pároltam.
- Miután a zöldségek is megpárolódtak hozzáadtam a konzerv kukoricát, a megfőtt bulgurt, a passzírozott paradicsomot, 4 gerezd zúzott fokhagymát, bazsalikomot, még egy kis provance-i fűszerkeveréket, és pár perc alatt összeforraltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése