2011. január 29., szombat

Almás céklasaláta mézes-mustáros szószban

   

Bio zöldségekből készült ez az intenzív ízű, pikáns saláta. Sültek mellé köretnek, vagy akár önmagában is nagyon finom.
 
Hozzávalók:
  • 6 db cékla
  • 3 db alma
  
Hozzávalók a szószhoz:
  • 1 nagy doboz zsírszegény tejföl (375 gramm)
  • 1 kis doboz natúr joghurt (125 gramm)
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • egy csipet só
  • kevés őrölt fehérbors
 
Elkészítés:
  • A céklát és az almát meghámoztam, megtisztítottam, majd lereszeltem.
  • A szószt a fenti hozzávalókból elkészítettem, alaposan elkevertem, majd a céklás almára öntöttem és összeforgattam. Hűtőszekrényben érleltem néhány órát tálalás előtt.
  

2 megjegyzés:

  1. Nagyon, nagyon finom, nem tudjuk megunni ezt a salátát!
    Köszönjük a receptet!
    Takács Márta

    VálaszTörlés