Az olaszok tudnak valamit... Gnocchi, pizza, tiramisu... Bár a tiramisu kávés desszert, miért ne lehetne rendhagyó módon gyümölccsel készíteni? Mondjuk málnával?
Hozzávalók
- 2 csomag babapiskóta
- 30 dkg málna (gyorsfagyasztott)
- 1,5 dl tej
- 4 evőkanál porcukor
- 25 dkg mascarpone sajt
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
Elkészítés
A málnából néhány darabot kivettem a díszítéshez, a többit - miután kiolvadt - villával összepaszíroztam. Hozzáadtam egy evőkanál porcukrot, 1,5 dl tejet, és összekavartam. A habtejszínből 3 evőkanál porcukorral, a bourbon vaníliával és a habfixálóval kemény habot vertem, majd hozzákevertem a mascarpone sajtot. A babapiskótákat egyenként a tejes málnába áztattam, majd egy jénai tál aljába sorjáztam őket. A málnás piskóták tetejére kentem a tejszínhabos mascarpone krém felét, majd rárétegeztem egy újabb sor málnás piskótát. Mivel egy kevés tejes málna kimaradt, ezt rácsorgattam a piskóták tetejére. Végül a tetejére kentem a hab másik felét, tetejét pedig málnaszemekkel dekoráltam. Egy éjszakán át érleltem a hűtőben.
Finom lehet, szép új blog, gratulálok :-)
VálaszTörlésKöszi. :-) Tényleg finom volt. :-)
VálaszTörlésHa lehetne 3 kívánságom, az egyik tuti az lenne, hogy egy ilyen tálat magam elé vehessek... :-) Gratula kreativitásodhoz!
VálaszTörlésÉn kaptam kóstolót! Tényleg mennyei volt :)
VálaszTörlés:-)
VálaszTörlés