A blogbejegyzésekből is látszik, hogy igen gyakran készítek tésztát. Nemcsak azért, mert finom, hanem mert nem kell túl sokat pepecselni vele és mert a különféle szószoknak köszönhetően ezerféleképpen variálható. Ezúttal baconos-kukoricás-gombás szósszal készítettem.
Hozzávalók:
- csiperke gomba
- konzerv kukorica
- bacon
- vöröshagyma
- fokhagyma
- frissen őrölt tarkabors
- tejszín
- kevés liszt
Elkészítés:
- A vöröshagymát és a bacont apróra kockázzuk. (Egyszerűbb a dolgunk, ha kockázott bacont veszünk.)
- A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
- A bacont megpirítjuk, majd rászórjuk a vöröshagymát és megfonnyasztjuk.
- Hozzáadjuk a gombát, és kevergetve addig sütjük, míg egy kevés levet ereszt. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megborsozzuk, és fedő alatt kb. 5-10 percet pároljuk.
- Hozzáadjuk a konzervkukoricát, majd egy-két perc forralás után egy kevés liszttel kikavart tejszínnel besűrítjük.
- Végül kifőtt tésztára szedve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése