Egyszerű majonézes burgonyasaláta póréhagymával megbolondítva. A hagyma, a mustár és a majonéz pikáns elegye remekül passzol a krumplihoz, nem maradhat el a szilveszteri asztalról.
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 1 kisebb szál póréhagyma fele
- kb. 3,5 dl tejföl
- 2 evőkanál mustár
- 4 evőkanál majonéz
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
- A burgonyát meghámoztam, kis kockákra vágtam, majd sós vízben megfőztem.
- Amikor a krumpli megfőtt leöntöttem róla a levet és hagytam kihűlni.
- A póréhagymát felkarikáztam és hozzáadtam a krumplihoz.
- A tejfölt, a mustárt és a majonézet összekevertem, némi sóval és borssal ízesítettem, majd a hagymás krumplira öntöttem és összekevertem.
- Végül a hűtőszekrénybe tettem egy éjszakára, hogy tálalás előtt az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése