Az alábbi mennyiség 12 db muffinhoz elegendő.
Hozzávalók:
- 1,5 bögre liszt
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 2 púpos evőkanál kakaópor (cukrozatlan, jó minőségű)
- 0,5 bögre porcukor
- kb. 3/4 bögre tej
- 6 dkg vaj
- 1 egész tojás
- 15 dkg jó minőségű tejcsokoládé (felhasználhatjuk a maradék húsvéti csokinyuszikat és csokitojásokat, persze csak ha megfelelő minőségű, és nem tejbevonó massza)
- 3 evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
- A lisztben elvegyítettem a szódabikarbónát, majd hozzáadtam a porcukrot, a kakaóport, és az apróra tördelt csokoládét, majd összekavartam.
- Kissé megolvasztottam a vajat, egy külön tálban pedig felvertem a tojást, de csak annyira, hogy homogén legyen. A tojáshoz hozzáöntöttem a tejet és a vajat majd összekevertem.
- A tejes-tojásos-vajas elegyet a száraz hozzávalókhoz öntöttem, és egy lapáttal óvatosan összedolgoztam. Végül hozzákanalaztam a baracklekvárt és belekevertem.
- A muffinsütőt papírformákkal kibéleltem, majd minden mélyedésbe kb. 1-1 evőkanálnyi masszát tettem.
- A sütőbe toltam, és 180 fokon kb. 25 percig sütöttem.
Kifejezetten finom süti lett. Nem az a "fűrészporos", hanem puha és könnyű. Köszönöm.
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett. :-)
VálaszTörlés