- 60 dkg sertéscomb
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- kevés olaj
- 50 dkg barna csiperke gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- őrölt koriander
- őrölt tarkabors
- kevés őrölt chilli
- 3 csapott teáskanál őrölt édes pirospaprika
- só (nagyon kevés, mert a szalonna sós)
- 0,5 dl száraz, testes vörösbor
- 1 púpos evőkanál liszt + 2,5 dl tejföl + 0,2 dl tej
- a galuskához: 4 db tojás, 1 dl tej, 1 evőkanál olaj, kevés só, őrölt bors, kb. 45 dkg liszt, víz
Elkészítés:
- A vöröshagymát apróra kockáztam, a húst megtisztítottam és kockákra vágtam, a szalonnát szintén felkockáztam.
- A szalonnát kevés olajon megpirítottam, majd rászórtam a hagymát és megfonnyasztottam. Hozzáadtam a húst és fehéredésig sütöttem. Hozzáadtam a fűszereket (őrölt koriander, őrölt tarkabors, kevés őrölt chilli, őrölt pirospaprika, pici só) és a zúzott fokhagymát, öntöttem alá egy kevés száraz vörösbort, majd fedő alatt puhára főztem.
- Míg a hús főtt, a gombát megtisztítottam és felszeleteltem. Amikor a hús megfőtt, hozzáadtam a gombát és megpároltam.
- Végül egy kevés liszt, tejföl és tej keverékével besűrítettem, és pár percig forraltam.
- A galuska hozzávalóit összekevertem, majd forró vízbe szaggattam, és pár perc főzés után leszűrtem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése