Savanykás, könnyű csirkés fogás.
Hozzávalók:
- 2 db filézett csirkemell
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kevés vaj
- 2 teáskanál pirospaprika
- őrölt bors
- só
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 db petrezselyemgyökér
- 4 db sárgarépa
- 1 db zellergumó
- 2 db karalábé
- 1 teáskanál cukor
- kb. 1-2 evőkanál mustár (a pontos mennyiségre nem emlékszem, kóstolgatni kell)
- 3-4 evőkanál tejföl
Elkészítés:
- A húst megmostam és felkockáztam.
- A petrezselyemgyökeret, a sárgarépát, a zellergumót és a karalábét meghámoztam, megmostam, majd felkockáztam.
- A vöröshagymát apróra vágtam és kevés vajon üvegesre pároltam. Rászórtam a húst, és folyamatosan kevergetve addig sütöttem, míg a külseje fehér kérget kapott. Ekkor rászórtam a pirospaprikát, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, sóztam-borsoztam, öntöttem alá egy pici vizet és fedő alatt párolni kezdtem.
- Pár perc után hozzáadtam a zöldségeket, öntöttem hozzá kb. 1 dl száraz fehérbort és még egy kevés vizet, majd fedő alatt megpároltam.
- Amikor a hús megfőtt (kb. 35-45 perc), ízesítettem mustárral, tejföllel és kevés cukorral. Főtt tészta körettel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése