Fitt húskenyér, a fasírt egészségesebb alternatívája. Kenyér helyett zabpehely került bele, és a bő olajban sütés helyett tepsiben készítettem.
Hozzávalók:
- 1,5 kg darált pulykahús
- 3 db egész tojás
- 20 dkg zabpehely + tej az áztatáshoz, amennyi ellepi = áztatás után, ha teljesen megdagadt a zabpehely, kinyomkodjuk
- 3 db közepes fej vöröshagyma apróra kockázva, kevés kókuszzsíron megdinsztelve
- 8 gerezd fokhagyma zúzva
- 2 csapott teáskanál himalája kristálysó
- őrölt tarkabors
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
Elkészítés:
- A hozzávalókat összegyúrjuk és rövid ideig állni hagyjuk.
- A masszából egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre két rudat formálunk.
- 180-190 fokon kb. 1-1,5 órát sütjük, pirulásig. A sütés első felében érdemes sütőpapírral letakarni, hogy ne égjen meg a külseje, a sütés második felében pedig vegyük le róla.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése