2018. január 24., szerda

Zabpelyhes húskenyér tepsiben sütve



   
 
Fitt húskenyér, a fasírt egészségesebb alternatívája. Kenyér helyett zabpehely került bele, és a bő olajban sütés helyett tepsiben készítettem. 
   
 
Hozzávalók:


  • 1,5 kg darált pulykahús
  • 3 db egész tojás
  • 20 dkg zabpehely + tej az áztatáshoz, amennyi ellepi = áztatás után, ha teljesen megdagadt a zabpehely, kinyomkodjuk
  • 3 db közepes fej vöröshagyma apróra kockázva, kevés kókuszzsíron megdinsztelve
  • 8 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 csapott teáskanál himalája kristálysó
  • őrölt tarkabors
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
   

Elkészítés:
   

  • A hozzávalókat összegyúrjuk és rövid ideig állni hagyjuk.
  • A masszából egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre két rudat formálunk.
  • 180-190 fokon kb. 1-1,5 órát sütjük, pirulásig. A sütés első felében érdemes sütőpapírral letakarni, hogy ne égjen meg a külseje, a sütés második felében pedig vegyük le róla.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése