2020. június 18., csütörtök

Almás meggyes csirkemáj

  
   
Újabb máj variáció, ezúttal pikáns, édes-savanykás változatban.  
  
Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy evőkanál libazsír
  • frissen őrölt tarkabors
  • 3 db alma
  • 2 marék magozott meggy
  • 0,5 dl száraz rozé

Elkészítés:

  • A libazsírt megolvasztom, ráteszem a májat, majd alacsony hőfokon sütni kezdem. Hozzáadom közben a zúzott fokhagymát, borsozom, majd amikor kissé átsült, lefedem, és fedő alatt párolom.
  • Amikor a máj félig kész, hozzáadom a kockára vágott almát és a magozott meggyet, öntök hozzá egy kevés rozét, és fedő alatt puhára párolom.
  • A végén ízlés szerint lehet sózni, erre most nem került, mert a sült krumpli amúgy is sós volt.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése