Újabb máj variáció, ezúttal pikáns, édes-savanykás változatban.
- 1 kg csirkemáj
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 nagy evőkanál libazsír
- frissen őrölt tarkabors
- 3 db alma
- 2 marék magozott meggy
- 0,5 dl száraz rozé
Elkészítés:
- A libazsírt megolvasztom, ráteszem a májat, majd alacsony hőfokon sütni kezdem. Hozzáadom közben a zúzott fokhagymát, borsozom, majd amikor kissé átsült, lefedem, és fedő alatt párolom.
- Amikor a máj félig kész, hozzáadom a kockára vágott almát és a magozott meggyet, öntök hozzá egy kevés rozét, és fedő alatt puhára párolom.
- A végén ízlés szerint lehet sózni, erre most nem került, mert a sült krumpli amúgy is sós volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése