Puha, omlós sós rágcsa, zsíros tésztából. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, finom "kapkodós" sörkorcsolya.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 teáskanál só
- 15 dkg sertészsír
- 10 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- 1,5 dl tejföl
- + 1 db tojás sárgája a kenéshez
- + szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
- A lisztben elkevertem a sót, majd a vajat és a zsír elmorzsoltam benne.
- A tojássárgákat elkevertem a tejföllel, a zsíros liszthez adtam és összegyúrtam.
- A tésztát a hűtőbe tettem kb. 2 órára.
- Amikor a tészta jól kihűlt, kb. ujjnyi vastagra - illetve attól picit vékonyabbra - nyújtottam.
- A tetejét megkentem tojássárgával, majd vastagon megszórtam szezámmaggal.
- Derelyevágóval kockákra szabdaltam, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorjáztam.
- 160-165 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Kedves Magdi! Köszönöm ezt a receptet. Ezt a zsírral készült sósav kerestem egy ideje. Úgy is nevezik, hogy nehéz sós. Én mindjárt dupla adagot sütöttem 4 féle ízesítéssel, szezámmagos, mákos, kömény és és sajtos. Köszönöm. Nagyon jó lett. Ez az a sós, ami nagyon omlós és akár egy hónap múlva is jó, de addig nem marad meg.
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett. :)
VálaszTörlés