2009. január 12., hétfő

Audrey rumos gesztenyebombája

   




   
A recept Audrey barátnőm egyedi kreálmánya. Annyira finom volt, egyszerre édes-csokis-rumos-pikáns, hogy feltétlen ki kellett próbálnom. Ezekkel a bombákkal öröm bűnbe esni! Ráadásul percek alatt kész van, és majdnem olyan gyorsan el is fogy. :-) Az alkotás jelszava: mindenből ízlés szerinti mennyiségben!
    
Hozzávalók
   
  • natúr gesztenyemassza
  • rum
  • vaníliás cukor
  • nádcukor
  • rumba áztatott meggy
  • étcsokoládé
  • pár csepp tej
  • néhány csepp olaj
   
Elkészítés
     A gesztenyemasszát ízlés szerinti mennyiségű rummal, vaníliás cukorral és nádcukorral összekeverjük. A tökéletes ízhatás elérése érdekében nincs más választásunk: kóstolgatni kell. Ha elég rumos, elég vaníliás és megfelelően édes, jöhet a gombócolás. Kiskanállal kiveszünk a masszából egy darabot, a közepébe nyomunk egy rumos meggyet (mezei meggykonzerv is megteszi), majd golyó formázunk belőle. Ha a massza végére értünk, készítsük el a mázat. Gőz felett olvasszuk fel az étcsokit, és pár csepp tejjel és olajjal hígítsuk fel. A golyókat forgassuk meg a folyós csokiban, majd tegyük tálcára. Hideg helyen hagyjuk megdermedni.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése