A receptet a Nők Lapja Cafe-n találtam, Bilonka mézes puszedlijeként.
Már régen le szerettem volna cserélni a szokásos mézeskalács receptemet, mert hiába volt finom a végeredmény, mindig olyan kőkemény volt, hogy majd' beletört a fogunk. Úgyhogy a mézeskalácsot puszedlire cseréltem, nem bántam meg, nagyon finom lett, és főleg: puha!! Ráadásul elkészíteni is sokkal egyszerűbb, se nyújtani, se szaggatni nem kell. :-) Szóval süti téren ez a "puszi" a 2008-as karácsony sztárja volt, a mézesek non plus ultrája. Ipari mennyiségben sütöttem, egyik dobozt a másik után töltöttem meg: ajándék is lett belőle, és persze itthonra is maradt bőven, ahogy a képen is látszik.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 3 tojás sárgája
- 1 egész tojás
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg méz
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 60 dkg liszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés lépésről lépésre
- 3 tojás sárgáját és 1 egész tojást kikeverünk 15 dkg porcukorral.
- 25 dkg mézet és 5 dkg zsírt meglangyosítunk, hogy folyós legyen.
- A folyós mézet és a vajat a tojásos keverékhez öntjök. Belekavarunk 4 evőkanál tejfölt, egy csomag vaníliás cukrot és a mézeskalács fűszerkeveréket.
- 60 dkg liszthez hozzákeverünk 2 teáskanál szódabikarbónát, utána ezt a lisztet hozzádolgozzuk a kikevert folyékony alkotórészekhez.
- A tésztát betesszük pihenni a hűtőbe. Másnapra kellően szilárd, formázható lesz.
- Másnap kisütjük. A sütés: golyócskákat formálunk. Viszonylag egyformák lesznek, ha egy teáskanállal szedegetjük a tésztamasszát. 160-170 fokon 10-12 perc alatt megsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése