Bár az utóbbi hónapokban nem voltam valami nagy konyhatündér, de azért sütöttem-főztem néhány finomságot, amelyeket meg is örökítettem. Például ez a sűrű, savanykás lencseleves egy kis kenyérrel remek egytálétel volt.
Hozzávalók:
- lencse
- sárgarépa
- szárazkolbász
- vöröshagyma
- fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- kevés liszt és olaj
- tejföl
- mustár
- só, őrölt bors
- babérlevél
Elkészítés:
- A lencsét átválogattam, átmostam, majd néhány órára vízbe áztattam.
- A lencsét a vízzel együtt és három-hény darab babérlevéllel feltettem főni.
- A sárgarépát megpucoltam és karikára vágtam, a kolbászt szintén karikáztam.
- A vöröshagymát apróra kockáztam.
- Amikor a lencse felfőtt sóztam-borsoztam, hozzáadtam a sárgarépát, a kolbászt és a vöröshagymát, és addig főztem, míg a lencse teljesen megpuhult.
- Kevés olajból, lisztből és őrölt pirospapikából rántást készítettem, tejföllel és mustárral elkevertem, egy-két gerezdnyi zúzott fokhagyma is került bele, majd ment a levesbe. Alaposan összekevertem, majd néhány perc forralás után tálaltam.
Fiiinom!!!!
VálaszTörlés