Mivel a megunhatatlan spenótból sohasem elég, ennél a fogásnál a tészta és a szósz is a zöld finomságból készült. A spenótos száraztésztát készen vettem, csak ki kellett főzni, ezért a recept csak a szósz elkészítéséről szól, ami egyébként egyszerű és gyors.
Hozzávalók:
- bacon szalonna
- friss leveles spenót
- fejszín
- tejföl
- fokhagyma
- olívaolaj
- kevés liszt
- szerecsendió
- só, bors
Elkészítés:
- A spenótot alaposan átmostam, majd csíkokra vágtam.
- A bacont kockákra vágtam, majd egy kevés olívaolajon megpirítottam.
- Rászórtam a spenótot, megfonnyasztottam, adtam hozzá zúzott fokhagymát (nem sajnáltam), sóztam, borsoztam, majd fedő alatt pár percig pároltam.
- Öntöttem hozzá tejszínt, majd egy kevés liszttel kikevert tejföllel sűrítettem. Reszeltem bele szerecsendiót, majd egy-két perc forralás után a kifőtt tésztára szedve tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése