Ismét egy spenótos finomság - mert egyszerűen sosem lehet megunni -, ezúttal csirkehússal gazdagítva.
Hozzávalók:
-
csirkemellfilé
- vöröshagyma
- száraz fehérbor
-
friss leveles spenót
-
fejszín
-
tejföl
-
fokhagyma
-
olívaolaj
-
kevés liszt
-
szerecsendió
-
só, bors
Elkészítés:
- A vöröshagymát megtisztítottam, majd apróra kockáztam.
- A csirkemellet megmostam, majd kockákra vágtam.
- A vöröshagymát egy kevés olívaolajon megdinszteltem, majd rászórtam a húst és fehéredésig sütöttem. Ezután sóztam, borsoztam, adtam hozzá egy-két gerezd zúzott fokhagymát, öntöttem alá egy pici száraz fehérbort, majd fedő alatt megfőztem.
- Míg a hús főtt, a spenótot alaposan átmostam, majd csíkokra vágtam.
- Amikor a hús megfőtt, rászórtam a spenótot, megfonnyasztottam, adtam hozzá még zúzott fokhagymát (nem sajnáltam), sóztam, borsoztam, majd fedő alatt pár percig pároltam, hogy összeérjenek az ízek.
- Végül öntöttem hozzá tejszínt, majd egy kevés liszttel kikevert tejföllel sűrítettem. Reszeltem bele szerecsendiót, majd egy-két perc forralás után a kifőtt tésztára szedve tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése