Ez a gyorsan, egyszerűen összedobható hűsítő saláta jólesik ebben a nagy nyári forróságban. Természetesen jól behűtve az igazi. Önmagában is nagyon finom, de ehetjük húsos ételek mellé köretként is.
A retek amellett, hogy igen gazdag C-vitaminban és ásványi anyagokban, elősegíti az emésztést, serkenti a májfunkciókat és az epekiválasztást, de érzékeny gyomrúak inkább ne egyék éhgyomorra.
- retek
- sárgarépa
- újhagyma
- natúr joghurt
- só, frissen őrölt bors
- kevés fokhagyma
Elkészítés:
- A retket és a sárgarépát megtisztítjuk, majd egy tálba reszeljük.
- A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és hozzáadjuk a többi zöldséghez.
- Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kevés zúzott fokhagymát, nyakon öntjük egy-két evőkanálnyi natúr joghurttal, összekeverjük, és fogyasztás előtt behűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése