Lehet, hogy már unalmas, de megint krémleves: forró finomság hideg napokra.
Hozzávalók:
- 4 db nagyobb csicsóka
- 3 db burgonya
- 7 szál sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- kevés olívaolaj
- kb. 1 dl tej
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál tejföl
- só
- őrölt tarkabors
- bio ételízesítő
- levesbetét (olívás grissinivel tálaltam)
Elkészítés:
- A csicsókát, a burgonyát és a sárgarépát megtisztítottam, majd feldaraboltam.
- A vöröshagymát apróra kockáztam, majd kevés olívaolajon megdinszteltem. Rászórtam a zöldségeket, és gyakori keverés mellett átforrósítottam. Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, majd pár percig pirítottam a zöldségekkel együtt.
- Felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje a zöldségeket, és öntöttem még hozzá kb. 1 dl tejet is. Fedő alatt főzni kezdtem, majd amikor felforrt, sóztam, borsoztam, és adtam hozzá bio ételízesítőt.
- Amikor a zöldségek megfőttek, hozzáadtam a tejszínt és a tejfölt és botmixerrel pürésítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése