A nudli mákkal jó. Sok mákkal.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- kb. 35 dkg rétesliszt
- 2 db egész tojás
- 5 dkg vaj
- egy csipet só
- darált mák
Elkészítés:
- A burgonyát meghámoztam, felkockáztam, majd épp annyi vízben, hogy ellepje megfőztem.
- Amikor a krumpli megfőtt, leöntöttem róla a vizet, hozzáadtam a vajat és krumplinyomóval alaposan összetörtem.
- Amikor a burgonyapüré teljesen kihűlt hozzáadtam a tojást, a lisztet és egy csipet sót, és tésztát gyúrtam belőle. A tészta akkor jó, ha már összeáll, formázható, nem baj, ha kicsit ragacsos, majd a sodorgatásnál-formázásnál lehet lisztezni.
- A tésztából lisztes kézzel hosszú, henger alakú csíkokat sodortam, majd késsel kb. 3 cm-es darabokra vágtam.
- A nudlikat forró vízbe dobtam, majd amikor feljöttek a víz felszínére még kb. 1-2 percig főztem. A kifőtt nudlikat tésztaszűrővel kiemeltem a vízből, majd amikor lecsorgott róla a víz még forrón darált mákba forgattam. (Mivel elég nagy adag lett, négy részletben főztem.) Szederlekvárral tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése