Hozzávalók:
- kevés vaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 25 dkg kukoricadara
- 1 liter folyadék (ebből kb. 5 dl tej, 3 dl főzőtejszín, 2 dl víz)
- 2 csapott kávéskanál só
- 15 dkg ementáli sajt
- őrölt tarkabors
- bio ételízesítő
- szerecsendió
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
- Az apróra kockázott vöröshagymát kevés vajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát és rövid ideig pirítottam.
- Hozzáöntöttem a tejet, a tejszínt, a vizet és felforraltam. Amikor felfőtt sóztam, borsoztam, beleszórtam az ételízesítőt, reszeltem bele szerecsendiót, majd a kukoricadarát habverővel hozzákevertem.
- Alacsony hőfokon kb. 10 percig főztem, majd végül belekevertem a reszelt sajtot. Fedő alatt hagytam még kb. fél órát, majd tejföllel leöntve tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése