Gombapaprikás baconnel, tejfölösen, a hagyományos nokedli helyett tésztával tálalva.
Hozzávalók:
- 1 kg csiperke gomba (vegyesen barna és fehér)
- 2 db nagyobb vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon szalonna
- 3 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 teáskanál bio ételízesítő (szárított zöldségekből, só- és adalékszermentes)
- frissen őrölt tarkabors
- kevés só
- 3 dl tejföl
- 0,5 dl tej
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
- A gombát megtisztítottam és felszeleteltem.
- A vöröshagymát tisztítás után apróra kockáztam, majd a kockára vágott baconnel együtt üvegesre pirítottam.
- Rászórtam a gombát, összekevertem, majd fedő alatt párolni kezdtem. Amikor a gomba összeesett és kezdett levet ereszteni hozzáadtam a zúzott fokhagymát, az őrölt pirospaprikát, beleszórtam az ételízesítőt, kevés sót, őröltem bele tarkaborsot, majd alaposan elvegyítettem. Fedő alatt kb. 20-25 percig pároltam.
- Kevés lisztből és tejből készített habarással sűrítettem a pörköltet, és végül belekevertem a tejfölt. Pár perc forralás után tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése