Néhány éve Zakopane-ban ettem ehhez hasonló szendvicskrémet, bár abban az uborka és a tojás is le volt darálva, így valóban krémként kenhető volt. Én most csak apróra kockáztam a hozzávalókat, és nem is biztos, hogy minden összetevőt eltaláltam, de az íze így is hasonlít a lengyel finomsághoz.
Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 1 üveg csemege uborka
- 3 teáskanál mustár
- 1 evőkanál tejföl
- annyi majonéz, hogy a szendvicskrém kenhető legyen
- őrölt tarkabors
- só
Elkészítés:
- A tojásokat megmostam majd megfőztem.
- A csemege uborkákat apróra kockáztam.
- A megfőtt és kihűlt tojásokat megpucoltam, majd tojásszeletelővel apróra kockáztam. (Keresztben és hosszában is szeletelve.)
- A tojás- és uborkakockákat összekevertem, majd hozzáadtam a mustárt, a tejfölt, a majonézet, sóztam és borsoztam, végül alaposan elvegyítettem. Egy-két óráig hűtőszekrényben érleltem tálalás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése