Most először került virsli a pizzára. Finom, és kevésbé zsíros, mint kolbásszal vagy baconnel.
Hozzávalók
a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 dl langyos tej
- 2,5 dkg friss élesztő
-
1 csapott evőkanál cukor
-
kb. 1,25 dl langyos víz
-
kb. 2 evőkanál olíva olaj
Hozzávalók a feltéthez:
-
3-4 gerezd fokhagyma zúzva
-
kb. 2,5 dl tejföl
- őrölt bors
-
4 db jó minőségű virsli karikázva
-
2 db kisebb vöröshagyma laskára vágva
-
kb. 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
-
A langyos tejben elkevertem a cukrot, hozzámorzsoltam az élesztőt, és meleg helyen felfuttattam.
-
A sót a liszthez kevertem, majd hozzáöntöttem a felfutott élesztőt és kézzel összekevertem. Hozzáadtam egy kevés olívaolajat és tovább kavargattam, majd hozzáöntöttem a vizet és alaposan összegyúrtam.
-
Kb. 5-10 percig kézzel dagasztottam a tésztát (a tészta állagától függően szükséges lehet egy kevés víz vagy liszt hozzáadására, a lényeg, hogy könnyű, egészen ruganyos tésztát kell kapnunk), majd gombóccá formálva kilisztezett kelesztőtálba tettem és langyos helyen kb. 30-40 percig kelesztettem.
-
Amikor a tészta megkelt, egy nagy, sütőpapírral kibélelt tepsibe nyújtottam. Megkentem zúzott fokhagymával elkevert, őrölt borssal fűszerezett tejföllel, szórtam rá karikára vágott virslit, laskára vágott vöröshagymát, a tetejére pedig reszelt sajt került.
- A pizzát kb. 185 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése