2013. január 21., hétfő

Virslis pizza

    
        
Most először került virsli a pizzára. Finom, és kevésbé zsíros, mint kolbásszal vagy baconnel.
           
Hozzávalók a tésztához:
    
  • 40 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl langyos tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • kb. 1,25 dl langyos víz
  • kb. 2 evőkanál olíva olaj
   
Hozzávalók a feltéthez:
  
  • 3-4 gerezd fokhagyma zúzva
  • kb. 2,5 dl tejföl
  • őrölt bors
  • 4 db jó minőségű virsli karikázva 
  • 2 db kisebb vöröshagyma laskára vágva
  • kb. 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
   
  • A langyos tejben elkevertem a cukrot, hozzámorzsoltam az élesztőt, és meleg helyen felfuttattam.
  • A sót a liszthez kevertem, majd hozzáöntöttem a felfutott élesztőt és kézzel összekevertem. Hozzáadtam egy kevés olívaolajat és tovább kavargattam, majd hozzáöntöttem a vizet és alaposan összegyúrtam.
  • Kb. 5-10 percig kézzel dagasztottam a tésztát (a tészta állagától függően szükséges lehet egy kevés víz vagy liszt hozzáadására, a lényeg, hogy könnyű, egészen ruganyos tésztát kell kapnunk), majd gombóccá formálva kilisztezett kelesztőtálba tettem és langyos helyen kb. 30-40 percig kelesztettem.
  • Amikor a tészta megkelt, egy nagy, sütőpapírral kibélelt tepsibe nyújtottam. Megkentem zúzott fokhagymával elkevert, őrölt borssal fűszerezett tejföllel, szórtam rá karikára vágott virslit, laskára vágott vöröshagymát, a tetejére pedig reszelt sajt került.
  • A pizzát kb. 185 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöttem.
      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése