Igazi hungarikum ez a parasztos étel, de akárcsak a pörköltöt, ezt is mindenki másként főzi: ahány ház, annyi paprikás krumpli. Az enyémbe most a kolbász mellé szalonna is került, és természetesen jó leveses lett, mert nekünk úgy az igazi.
Hozzávalók:
- 2,5 kg burgonya
- 25 dkg parasztkolbász
- 15 dkg bacon szalonna
- 2 db nagyobb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- őrölt tarkabors
- bio ételízesítő
Elkészítés:
- A vöröshagymát apróra kockáztam, a kolbászt felkarikáztam, a bacont felkockáztam.
- A paprikát és a paradicsomot feldaraboltam.
- A burgonyát meghámoztam, megmostam, majd nagyobb kockákra vágtam.
- A kolbászt és a bacont egy nagyobb edényben alacsony hőfokon pirítani kezdtem. Amikor már némi zsírt eresztett, hozzáadtam a kockázott vöröshagymát, és folyamatosan kevergetve megfonnyasztottam. Hozzáadtam a paprikát és a paradicsomot, és pár percig fonnyasztottam.
- Hozzáadtam a zúzott a fokhagymát és az őrölt pirospaprikát, majd alaposan elkevertem. Beletettem a krumplit, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sóztam, borsoztam és szórtam bele egy kevés bio ételízesítőt, majd fedő alatt alacsony hőfokon addig főztem, amíg a burgonya megpuhult.
- (Aki nem szereti hosszú lében, kevesebb vizet tegyen hozzá, és a főzés vége felé vegye le a fedőt, hogy a lé elfőjön.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése