2013. február 24., vasárnap

Sacher muffin

     
   
     
   
A szokásos csokis muffin receptemet készítettem el, annyi különbséggel, hogy szilvalekvár helyett baracklekvárral töltöttem, és több csoki és kakaó került bele. Ebből az adagból 2 x 12 db gigantikus méretű muffin lett. (A tészta 3 x 12 db-os tepsire is elegendő lenne, igaz, jóval kisebb példányokat eredményezne.)
      
Hozzávalók:
  • 3 bögre liszt
  • 3 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 bögre kakaópor (cukrozatlan, jó minőségű)
  • 1 és 1/4 bögre porcukor
  • 1,5 bögre tej
  • 12, 5 dkg vaj
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
  • sárgabaracklekvár
    
Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
  • A lisztben elvegyítettem a szódabikarbónát, majd hozzáadtam a porcukrot, a kakaóport, a fahéjat és az apróra vágott csokoládét, majd összekavartam.
  • Kissé megolvasztottam a vajat, egy külön tálban pedig felvertem a két tojást, de csak annyira, hogy homogén legyen. A tojáshoz hozzáöntöttem a tejet és a vajat majd összekevertem.
  • A tejes-tojásos-vajas elegyet a száraz hozzávalókhoz öntöttem, és egy lapáttal óvatosan, finoman összedolgoztam.
  • A muffinsütőt papírformákkal kibéleltem, majd minden mélyedésbe kb. 1-1 evőkanálnyi masszát tettem, közepükbe egy-egy kisebb lyukat nyomtam, melyekbe  kb. 1-1 teáskanálnyi sárgabaracklekvárt tettem.
  • Minden mélyedésbe a lekvár tetejére szedtem egy-egy újabb adag tésztát (kb. fél evőkanálnyit), és úgy oszlattam el, hogy betakarja a lekvárt, ezzel gyakorlatilag "megtöltve" a muffinokat.
  • A sütőbe toltam, és kb. 180 fokon 20 percig sütöttem.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése