A szokásos csokis muffin receptemet készítettem el, annyi különbséggel, hogy szilvalekvár helyett baracklekvárral töltöttem, és több csoki és kakaó került bele. Ebből az adagból 2 x 12 db gigantikus méretű muffin lett. (A tészta 3 x 12 db-os tepsire is elegendő lenne, igaz, jóval kisebb példányokat eredményezne.)
Hozzávalók:
-
3 bögre liszt
-
3 csapott teáskanál szódabikarbóna
-
1/2 bögre kakaópor (cukrozatlan, jó minőségű)
-
1 és 1/4 bögre porcukor
-
1,5 bögre tej
-
12, 5 dkg vaj
-
2 egész tojás
-
20 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
-
sárgabaracklekvár
Elkészítés:
-
A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
-
A lisztben elvegyítettem a szódabikarbónát, majd hozzáadtam a porcukrot, a kakaóport, a fahéjat és az apróra vágott csokoládét, majd összekavartam.
-
Kissé megolvasztottam a vajat, egy külön tálban pedig felvertem a két tojást, de csak annyira, hogy homogén legyen. A tojáshoz hozzáöntöttem a tejet és a vajat majd összekevertem.
-
A tejes-tojásos-vajas elegyet a száraz hozzávalókhoz öntöttem, és egy lapáttal óvatosan, finoman összedolgoztam.
-
A muffinsütőt papírformákkal kibéleltem, majd minden mélyedésbe kb. 1-1 evőkanálnyi masszát tettem, közepükbe egy-egy kisebb lyukat nyomtam, melyekbe kb. 1-1 teáskanálnyi sárgabaracklekvárt tettem.
-
Minden mélyedésbe a lekvár tetejére szedtem egy-egy újabb adag tésztát (kb. fél evőkanálnyit), és úgy oszlattam el, hogy betakarja a lekvárt, ezzel gyakorlatilag "megtöltve" a muffinokat.
-
A sütőbe toltam, és kb. 180 fokon 20 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése