Kolléganőmtől kaptam ennek a túrós finomságnak a receptjét. Majdnem olyan, mint a túrógombóc, csak sokkal lágyabb, és jóval egyszerűbben, gyorsabban elkészül.
Bár nevezhetnénk egyszerűen túrónokedlinek is, a "Lieven galuska" elnevezés Thomas Lievenre, a "Nem kell mindig kaviár" sorozat főhősére utal, aki minden részben főzött valamit, többek között túrós galuskát is.
Porcukorral és fahéjjal megszórva tálaltam, de biztosan finom a túrógombócnál megszokott cukros tejföllel is.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 4 db tojás
- 8 evőkanál liszt
- kevés só
- kevés cukor
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
- Egy nagyobb edényben vizet kezdtem főzni.
- Míg a víz felforrt, elkészítettem a galuskát. A villával áttört túrót, a tojást és a lisztet összekevertem, kevés sót és cukort adtam hozzá.
- A tésztát evőkanállal a forrásban lévő vízbe szaggattam. Miután a galuskák feljöttek a víz tetejére, még kb. 5 percet főztem, majd leszűrtem, és olvasztott vajban megforgattam.
Nagymamám kedvence volt a Nem kell mindig kaviár :) Sűrűn készített nekem Lieven galuskát. Imádtam... Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésÜdv: Vera
Szívesen. :-)
VálaszTörlésAz egyik legfinomabb túrós desszert ez a galuska.
s fahajas cukorral megszórjuk :-))) Isteni finom
VálaszTörlés