2013. április 3., szerda

Lieven galuska (túrónokedli)

  
   
    
Kolléganőmtől kaptam ennek a túrós finomságnak a receptjét. Majdnem olyan, mint a túrógombóc, csak sokkal lágyabb, és jóval egyszerűbben, gyorsabban elkészül.
  
Bár nevezhetnénk egyszerűen túrónokedlinek is, a "Lieven galuska" elnevezés Thomas Lievenre, a  "Nem kell mindig kaviár" sorozat főhősére utal, aki minden részben főzött valamit, többek között túrós galuskát is.
    
Porcukorral és fahéjjal megszórva tálaltam, de biztosan finom a túrógombócnál megszokott cukros tejföllel is.
  
      
Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • kevés só
  • kevés cukor
  • 10 dkg vaj
    
Elkészítés:
  • Egy nagyobb edényben vizet kezdtem főzni.
  • Míg a víz felforrt, elkészítettem a galuskát. A villával áttört túrót, a tojást és a lisztet összekevertem, kevés sót és cukort adtam hozzá.
  • A tésztát evőkanállal a forrásban lévő vízbe szaggattam. Miután a galuskák feljöttek a víz tetejére, még kb. 5 percet főztem, majd leszűrtem, és olvasztott vajban megforgattam.
    
 

3 megjegyzés:

  1. Nagymamám kedvence volt a Nem kell mindig kaviár :) Sűrűn készített nekem Lieven galuskát. Imádtam... Köszönöm a receptet!
    Üdv: Vera

    VálaszTörlés
  2. Szívesen. :-)
    Az egyik legfinomabb túrós desszert ez a galuska.

    VálaszTörlés
  3. s fahajas cukorral megszórjuk :-))) Isteni finom

    VálaszTörlés