Ízletes, sűrű, laktató krémleves, remek lélekmelegítő ebben a nyálkás, cseppet sem tavaszi időben.
Hozzávalók:
- 5 db nagyobb vöröshagyma
- kb. 15 gerezd fokhagyma
- kb. 6-7 dkg vaj
- 1 liter zöldségalaplé
- 4 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál tejföl
- só
- őrölt bors
- bio ételízesítő
- kevés reszelt szerecsendió (kb. egy csipetnyi)
Elkészítés:
- Az apróra kockázott vöröshagymát a vajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát, és összekevertem. Sóztam, borsoztam, beleszórtam a bio ételízesítőt, majd felöntöttem a zöldséglével és fedő alatt főztem.
- Pár perc fővés után beleöntöttem tejszínt is, és a hagymát puhára főztem.
- Hozzáadtam a tejfölt és a szerecsendiót, majd kézi mixerrel pürésítettem. Levesbetétként kétszersülttel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése