A száraz húsos ételek helyett jobban kedvelem a szaftos, zöldséges ragukat. Most brokkolival és tejszínnel dobtam fel a csirkemellet, nagyon jól ment a spagettihez.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kg fagyasztott brokkoli
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tejszín
- só
- őrölt bors
- reszelt szerecsendió
- kevés liszt
- 2 dl tejföl
- kevés olívaolaj
Elkészítés:
- A csirkemellet megtisztítottam és felkockáztam.
- A vöröshagymát megtisztítottam, apróra kockáztam, majd kevés olajon megfonnyasztottam. Rászórtam a húst és fehéredésig sütöttem. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, és kevés vizet öntöttem alá, majd fedő alatt megpároltam.
- Amikor a hús megfőtt, hozzáadtam a brokkoli rózsákat, és megpároltam.
- Végül öntöttem hozzá kevés tejszínt, reszelt szerecsendióval fűszereztem, és tejfölben elkevert kevés liszttel sűrítettem. Spagettivel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése