Egyszerű, hagyományos magyar étel, mondhatnám azt is, hogy parasztos. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, de nem épp kalóriaszegény, és ráadásul igencsak eteti magát, nem könnyű abbahagyni a falatozást. Vagyis jól csúszik. :-)
Mint sok más fogást, ezt is mindenki másként csinálja, szerintem viszont csakis megsütve, és brutálisan sok tejföllel az igazi. A kifőtt tésztára rászórt szalonna és túró nekem nem túrós csusza, csak az összesütés által válik azzá. :-) De hát ízlések és pofonok, mindenki másként szereti, a férjem például cukorral megszórva eszi.
Hozzávalók:
- 1,5 zacskó (75 dkg) száraztészta ("fodros nagykocka")
- 50 dkg túró
- 25 dkg füstölt szalonna
- 9-10 dl tejföl
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd egy nagy hőálló üvegedénybe tesszük. (Tepsiben is süthetjük.)
- A kockázott szalonnát megpirítjuk, majd a kisült zsiradékkal együtt ráöntjük a tésztára. Hozzáadjuk a túrót, ráöntjük a tejfölt, és az egészet alaposan összekeverjük.
- Kb. 180 fokos sütőben fedő alatt addig sütjük, míg pirulni kezd a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése