Villámgyors bableves konzervből.
Hozzávalók:
- 3 doboz konzerv bab (1 doboz vörösbab, 2 doboz fehérbab)
- 2 db főzőhagyma
- kevés olívaolaj
- 3 db sárgarépa
- 6 db újrkumpli
- kb. 10 dkg paprikás szalámi
- frissen őrölt tarkabors, só
- kevés chili
- 1 csapott mokkáskanál őrölt babérlevél
- egy csapott evőkanál liszt + 2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
- A vöröshagymát apróra kockáztam, a krumplit és a sárgarépát hámozás után feldaraboltam illetve karikáztam.
- A felaprított vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztottam, majd rászórtam a krumplit, a répát, és a kockázott szalámit. Kevergetés mellett pár percig pirítottam, majd felöntöttem vízzel, fűszereztem (só, őrölt tarkabors, chili, őrölt babérlevél) és fedő alatt megfőztem.
- Amikor a krumpli és a répa megfőtt hozzáadtam a babot (levével együtt), és pár percig főztem, hogy összeérjenek az ízek. Végül kevés liszt és tejföl keverékével besűrítettem a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése