Hozzávalók:
- 2 db nagy zellergumó
- 3 szál sárgarépa
- 2 db nagyobb vöröshagyma
- kb. 4 dkg vaj
- 6 gerezd fokhagyma
- bio ételízesítő
- só, őrölt bors
- 3 púpozott evőkanál tejföl
- 2 dl tej
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítottam, meghámoztam.
- A zellergumót és a sárgarépát feldaraboltam, a vöröshagymát apróra kockáztam.
- A hagymát kevés vajon megfonnyasztottam, majd rászórtam a zellert és a répát. Folyamatosan keverve néhány percig pirítottam, majd felöntöttem vízzel. Hozzáadtam a zúzott fokhagymát és a bio ételízesőt, sóztam, borsoztam, majd fedő alatt megpároltam.
- Amikor megpárolódott beleöntöttem a tejet és a tejfölt, majd botmixerrel pürésítettem. Kenyérchipssel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése